Преди точно 11 години медиите на Острова публикуваха една любопина новина.

...
Преди точно 11 години медиите на Острова публикуваха една любопина новина.
Коментари Харесай

Знаете ли защо преди 11 години плашеха птици с песни на Тина Търнър?

Преди тъкмо 11 години медиите на Острова публикуваха една любопина вест. Sofia24.bg ще ви напомни по какъв начин песните на Тина Търнър бяха употребявани във Англия, от управлението на летището " Ставертън ", с цел да плаши птиците и да ги държи надалеч от пистите на аеропорта.

Известно е, че птиците биха могли да бъдат сериозна опасност за кацащите и излитащи самолети. Така че, управлението на летището, откри тогава автентичен метод да ги гони надалече. На аеропорта започнаха да пускат шлагери на Тина Търнър, увеличени до дупка от микробус, който се движи из територията на летището. Песните, в това число The Best и What`s Love Got To Do With It, бяха толкоз ефикасни в това отношение. 

Ръководителите на аеропорта тогава употребява огромен набор от изобретателни подходи, с цел да се отърве от птиците, в това число фойерверки, имитиции на хищни птици и изпращане на сигнали за помощ.

Ръководителят на интервенциите на летището Дарън Люингтън сподели тогава пред

The Daily Telegraph:  " Обикновено използваме високоговорителите, с цел да възпроизвеждаме сигнали за помощ на птици. Но когато нашите звуци за злополучие не работеха вярно, включвахме касетофона и Тина Търнър беше тази, която плашеше птиците ".

" Кралицата на рокендрола " Тина Търнър умря на 24 май 2023 г. в Швейцария.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР